Met De Corona Check symptomen bijhouden

Met De Corona Check kunt u dagelijks gegevens over uw gezondheid doorgeven. Of u kortademig bent of verkouden voelt. Of u koorts en/of keelpijn heeft. En of u moet hoesten of last heeft van reuk- en smaakverlies.

Persoonlijk contact

De app analyseert uw medische gegevens en stuurt deze als het nodig is naar een medisch team. Als de situatie hierom vraagt, neemt een zorgverlener uit het team binnen 24 uur telefonisch contact met u op. Deze stelt u dan aanvullende vragen en geeft u advies wat u het beste kunt doen. Het kan zijn dat u gevraagd wordt om naar uw huisarts of in regio’s waarin hierover speciale afspraken gemaakt zijn naar het ziekenhuis te komen.

Aanmelden

Voor De Corona Check gebruikt u de Luscii app. Om instructies te krijgen hoe u dit kunt doen, meldt u zich eerst aan via de knop aanmelden. We vragen u onder meer naar uw leeftijd en gezondheid. Het medisch team heeft die informatie nodig om u goed op afstand te kunnen begeleiden. 

Privacy

De Corona Check houdt niet bij waar u bent of met wie u omgaat. Het enige dat we van uw locatie weten is de vier cijfers van uw postcode. Die informatie gebruiken we om u te koppelen aan een medisch team. De Corona Check heeft geen relatie met de app van de overheid voor contact tracing.

Niet voor spoed

De Corona Check biedt u laagdrempelige begeleiding. Wij willen graag een deel van uw zorgen wegnemen in deze spannende tijd. De app is een aanvulling, maar geen vervanging van de gewone zorg. Heeft u dringend hulp nodig? Neem dan zelf contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112, ook als u de app gebruikt. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders veroorzaakt kunnen worden dan door corona.

Voorwaarden

De Corona Check is voor iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is. U heeft twee dingen nodig om te starten: 

  1. Een smartphone of tablet met Android 7 of hoger, of Apple ios12 of hoger.
  2. Een koortsthermometer.

Onderzoek

De Corona Check ondersteunt u, maar helpt ook in de strijd tegen het virus. Daarom gebruiken wij uw gegevens anoniem voor wetenschappelijk onderzoek. U helpt artsen zo het virus beter te begrijpen. Uw privacy is te allen tijde gegarandeerd. Meer over het onderzoek? Klik dan hier.

Vragen of feedback

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de pagina met veelgestelde vragen. Wilt u feedback doorgeven dan kan dat via de app aan support@luscii.com.