Met De Corona Check symptomen bijhouden

Met De Corona Check kunt u dagelijks gegevens over uw gezondheid bijhouden. Of u kortademig bent of verkouden voelt. Of u koorts en/of keelpijn heeft. En of u moet hoesten of last heeft van reuk- en smaakverlies. De app zal in lijn met het landelijk beleid bij klachten het advies geven u te laten testen. Ook kunt u een verzoek doen om telefonisch contact met het medisch team achter de app. Zij zullen dan binnen 48 uur contact met u proberen op te nemen.

Aanmelden

Voor De Corona Check gebruikt u de Luscii app. Om instructies te krijgen hoe u dit kunt doen, meldt u zich eerst aan via de knop aanmelden. We vragen u onder meer naar uw leeftijd en gezondheid. Het medisch team heeft die informatie nodig om u goed op afstand te kunnen begeleiden. 

Privacy

De Corona Check houdt niet bij waar u bent of met wie u omgaat. Het enige dat we van uw locatie weten is de vier cijfers van uw postcode. Die informatie gebruiken we om u te koppelen aan een medisch team. De Corona Check heeft geen relatie met de app van de overheid voor contact tracing.

Niet voor spoed

De Corona Check biedt u de mogelijkheid om laagdrempelig in contact te komen met ons medisch team. Ook biedt de app u de mogelijkheid uw klachten bij te houden. De app is een aanvulling, maar geen vervanging van de gewone zorg. Heeft u dringend hulp nodig? Neem dan zelf contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112, ook als u de app gebruikt. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders veroorzaakt kunnen worden dan door corona.

Voorwaarden

De Corona Check is voor iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is. U heeft twee dingen nodig om te starten: 

  1. Een smartphone of tablet met Android 7 of hoger, of Apple ios12 of hoger.
  2. Een koortsthermometer.

Onderzoek

De Corona Check ondersteunt u, maar helpt ook in de strijd tegen het virus. Daarom gebruiken wij uw gegevens anoniem voor wetenschappelijk onderzoek. U helpt artsen zo het virus beter te begrijpen. Uw privacy is te allen tijde gegarandeerd. Meer over het onderzoek? Klik dan hier.

Feedback

Wilt u feedback doorgeven dan kan dat via de app aan support@luscii.com.